Kursinfo

Grundkurser

Här beskrivs de grundkurser vi erbjuder. Kurserna innehåller grundläggande lydnad som är lämpligt att ha genomgått för  att fortsätta i specialkurser inom lydnad, bruks, agility eller rallylydnad.
Kontakta Stina Rodenstam om du har frågor eller vill ha mer info om kurserna: simbk@simbk.se. Varmt välkommen att gå kurs hos oss!

Fika finns att köpa i klubbstugan i pausen!

Krav för kursdeltagande: Alla hundar som ska gå kurs i Svenska Brukshundklubben måste vara  id-märkta med chips eller tatuering samt vaccinerade mot valpsjuka!

GRUNDKURS – Allmänlydnads för valp & unghund 3-15 månader

Detta är kursen för dig som är ny som hundägare eller har skaffat ny hund!
 Här får hund och hundägaren lära sig att förstå varandra och den grundläggande träningen för lydnad i vardagen läggs. Dessutom får hunden, under ordnade former, en mycket viktig social träning i kontakten med andra hundar och människor. Teori varvas med praktik!

• Omfattning: 7 träffar
  • Litteratur: Allmänlydnadsboken
  • Pris: 800:- + ev. medlemsavgift i SBK

GRUNDKURS – Allmänlydnad fortsättning

Kursen riktar sig bl.a. till dig som gått Allmänlydnad enligt ovan, och som vill fortsätta att träna tillsammans med din hund.
 Du får fördjupade kunskaper och en god lydnad och utvecklar ditt ledarskap. Efter kursen ska du bl.a. kunna arbeta med din hund lös, ha en god inkallning och ha en bra vardag ihop med din hund. Du och din hund ska också vara klara för att kunna fortsätta utbildningen i kurserna för specialgrenar såsom  spår, agility, rallylydnad m.m.

• Omfattning: 7 träffar
Litteratur: Allmänlydnadsboken