Tillbaka till Agility

Träningstävlingar 2017

Träningstävlingar våren 2017:

4/4 Simrishamn BK kl 18.30 – hoppklass – startavgift 20 kr – startordning: XS,S/M/L,XL
2/5 Ystad BK kl 18.30 – agilityklass – startordning: M/L,XL/XS,S
30/5 Veberöd BK kl 18.30 – hoppklass – startordning: L,XL/XS,S/M

Vid dessa tävlingar hjälps vi åt och utför det vi kan när tävlingarna hålls i Simrishamn; ser till att gräset på banan är nyklippt, att grenar är borträfsade, bygger banan efter domarens anvisningar, tidtagning & protokollföring etc.

SimBK ihop med några andra klubbar genomför en gemensam träningstävlingscup som består av totalt 6 tävlingstillfällen; 3 på våren och 3 på hösten.
3 av tävlingstillfällena är hopplopp och 3 är agilitylopp.

2016 genomfördes 2 tävlingar i Simrishamn, 2 i Ystad & 2 i Veberöd. Från SimBK ställde 7 ekipage upp i någon eller några deltävlingar, och för de flesta av ekipagen var detta första agilitytävlingarna någonsin. Sporty & Tilda placerade sig bäst av klubbens ekipage med en 8:e plats i small. Övriga ekipage som tog poäng var Sting & Helle (13:e plats i small), Lolly & Helén (14:e plats i small) och Sandy & Åsa (17:e plats i small). Övriga deltagande ekipage från klubben var Gwendy & Mari (large), Pixi & Anna (large) och Joppe & Jessica (small). 2017 satsar vi på att bli ännu fler deltagande ekipage från klubben.

Regler för träningstävlingar i agility (senast uppdaterade 2013-02-06):

Tävlingarna är öppna för alla medlemmar i region 4. Det vill säga alla medlemmar i
Sydöstra Skånes BK, Ystads BK, Simrishamns BK, Skurups BK och Veberöds BK.

Serien avgörs i sex deltävlingar där tre är i agilityklass och tre är i hoppklass, alla av klass 1 svårighet. Referenstiden ska vara den normala för klass 1; d v s banans mått dividerat med 2,9 för agilityklass och 3,3 för hoppklass.

Träningstävlingarna ska arrangeras i april-juni resp. i augusti-oktober. Datumen bestäms i förväg i samråd med alla klubbarna.
Tävlingarna ska i största möjliga mån arrangeras kvällstid vardagar för att undvika krockar med andra tävlingar.

Regler för officiell klass 1 gäller med följande undantag:

• hund som fyllt 15 månader får starta
  • diskning först efter 5 vägringar
  • hund som inte kan ett hinder kan gå förbi detta hinder om föraren meddelar domaren i förväg (att hoppa över hinder bestraffas med en vägran plus ytterligare fem fel)
  • klass 3-kvalificerad (officiellt) hund bestraffas med 8 sekunders tidstillägg
  • klass 2-kvalificerad (officiellt) hund bestraffas med 4 sekunders tidstillägg
  • ekipaget räknas inte som klass 2 resp. klass 3 hund förrän de har startat i resp. klass på officiell tävling
  • löptikar får delta på träningstävlingarna under förutsättning att matta finns i starten (matta tillhandahålls av arrangörsklubben)
  • storleksklasserna small, medium och large tävlar var för sig (denna regel lär ändras till nu gällande 5 storleksklasser fr o m årets tävling)
  • i varje deltävling ges poäng efter antal startande; d v s vid 15 startande får vinnaren 15 poäng, tvåan 14 poäng o s v (till slutresultat summeras de fem bästa delpoängen)
  • vid lika slutpoäng avgör resultatet i den sjätte tävlingen, varvid diskning räknas högre än ej startat
  • om resultatet fortfarande är lika avgör högsta poäng i bästa tävlingen
  • om resultatet fortfarande är lika avgör högsta poäng i den näst bästa tävlingen o s v

Inga priser delas ut i deltävlingarna utan bara för slutresultatet i serien.
Vinnare av serien blir Regionsmästare.
Startavgiften är 20:- i varje deltävling (anmälan & betalning sker på plats innan start); avgiften går helt till priser.
Ettan, tvåan och trean får pris; övriga deltagare som deltagit vid minst fyra tävlingar får minnesplakett. Regionsmästarna mottager ett vandringspris som är evigt vandrande.