Kursinfo

Grundkurser

Här beskrivs de grundkurser vi erbjuder. Kurserna innehåller grundläggande lydnad som är lämpligt att ha genomgått för  att fortsätta i specialkurser inom lydnad, bruks, agility eller rallylydnad.
Kontakta Stina Rodenstam om du har frågor eller vill ha mer info om kurserna: simbk@simbk.se. Varmt välkommen att gå kurs hos oss!

Fika finns att köpa i klubbstugan i pausen!

Krav för kursdeltagande: Alla hundar som ska gå kurs i Svenska Brukshundklubben måste vara  id-märkta med chips eller tatuering samt vaccinerade mot valpsjuka!

GRUNDKURS – Allmänlydnads för valp & unghund 3-15 månader

Detta är kursen för dig som är ny som hundägare eller har skaffat ny hund!
 Här får hund och hundägaren lära sig att förstå varandra och den grundläggande träningen för lydnad i vardagen läggs. Dessutom får hunden, under ordnade former, en mycket viktig social träning i kontakten med andra hundar och människor. Teori varvas med praktik!

• Litteratur: Allmänlydnadsboken
  • Pris: 800:- + ev. medlemsavgift i SBK

GRUNDKURS – Allmänlydnad fortsättning

Kursen riktar sig bl.a. till dig som gått Allmänlydnad enligt ovan, och som vill fortsätta att träna tillsammans med din hund.
 Du får fördjupade kunskaper och en god lydnad och utvecklar ditt ledarskap. Efter kursen ska du bl.a. kunna arbeta med din hund lös, ha en god inkallning och ha en bra vardag ihop med din hund. Du och din hund ska också vara klara för att kunna fortsätta utbildningen i kurserna för specialgrenar såsom  spår, agility, rallylydnad m.m.

Litteratur: Allmänlydnadsboken
  • Pris: 900:- + ev. medlemsavgift i SBK

Specialkurser Lydnad

Lydnadskurs 1

Kursen riktar sig till dig som gått någon av Allmänlydnads kurserna och som vill utvecklas ännu mer tillsammans med din hund, lära fler moment och momentinlägning lydnadsklass 1 /appell samt eventuellt på sikt tävla med din hund!

Högre kravställning här än tidigare!

• Omfattning: 6 träffar
Litteratur:
  • Pris: 850:- + ev. medlemsavgift i SBK

Kurser i Rallylydnad

Rallylydnad – Nybörjare

Kursen riktar sig till dig som tycker att den nya sporten rallylydnad verkar vara en lämplig aktivitet för dig och din hund. Träningsformen är inte så strikt som vanlig lydnad och bygger mycket på förarens samarbete med hunden. Innehållet i kursen är olika lydnadsmoment som utförs på en bana med skyltar som talar om var och vilket moment som ska utföras. En god grundlydnad är en förutsättning för att du och din hund ska känna er säkra och utveckla ett bra samarbete.

• Pris: 1.000:- + ev. medlemsavgift i SBK
Rallylydnad – Fortsättningskurs

Kursen riktar sig till dig som vill fortsätta träna och eventuellt tävla i rallylydnad.

• Pris: 800:- + ev. medlemsavgift i SBK
Rallylydnad – Mästarklass

Krav för att gå kursen är att man varit ute och tävlat samt blivit uppflyttad till fortsättningsklass.

gamlatexter-4cgamlatexter-5bgamlatexter-6b