Kursinfo

Här nedan beskrivs de grundkurser vi med jämna mellanrum erbjuder. Kurserna innehåller grundläggande lydnad som är lämpligt att ha genomgått för  att fortsätta i specialkurser inom lydnad, bruks, agility eller rallylydnad.
Kontakta Stina Rodenstam om du har frågor eller vill ha mer info om kurserna: simbk@simbk.se. Varmt välkommen att gå kurs hos oss!

Fika finns att köpa i klubbstugan i pausen!

JUST NU…

… kan du anmäla dig till:

ANITAKURS

Anita Johansson från Tierp kommer återigen till oss på Simrishamns Brukshundklubb och håller kurs. Kursen vänder sig till dig med hund oavsett om du är nybörjare eller tävlingsekipage. Anita hjälper dig utifrån din och din hunds nivå och ger dig de verktyg du behöver för att få en bra relation och komma vidare med din hund utifrån de önskemål och problem just ni har.

Välkommen på en – som alltid – givande och inspirerande kurs!

När och hur:
Kurs 1
Start: Onsdag 9/10 kl 18, slut: fredag 11/10 kl. 16
Onsdagen (cirka två timmar) inleds och ägnas till presentation och kursinfo. Klubben bjuder på kaffe + fika. Därefter följer två dagars kurs från klockan 08 till klockan 16.

Kurs 2
Start: Fredag 11/10 kl 18, slut: söndag 13/10 kl. 16
Program som ovan. Avslutning med utvärdering och råd för vidare samarbete med din hund.

Kurskostnad: 1900 :- (Anita 1600:-; klubben 300:- för omkostnader och reseersättning)
Max antal deltagare: 8
För frågor och anmälan: skicka e-post till Jana Ericson på
jana.esson[snabel-a]gmail.com
Sista anmälningsdag och betalningsdag: 2/10. Obs. Anmälan är bindande då Anita har lång resväg hit till Simrishamn. Kursavgiften betalas in till Bankgiro
458-1500 eller med betaltjänsten Swish. Swish-numret är: 123 422 53 14. Ange ditt personnummer, ditt namn, din hunds namn och ditt telefonnummer.

Övrig info: Klubben bjuder på kaffe med tillbehör under kursdagarna
Lunch mellan 12-13.00 där du själv tar med dig vad du önskar äta. Det finns kyl, frys och mikro på klubben samt kylda drycker att köpa.

Följ oss gärna på facebook eller instagram för att snabbt få veta när nya kurser öppnar för anmälan.

Krav för kursdeltagande: Alla hundar som ska gå kurs i Svenska Brukshundklubben måste vara  id-märkta med chips eller tatuering samt vaccinerade mot valpsjuka!

Som kursdeltagare måste du – eller en familjemedlem – vara medlem i Svenska Brukshundklubben, SBK.

Valpkurs (3-6 månader)

En kurs med enbart valpar
Syfte: Ge dig som hundägare redskapen för att träna och uppfostra din valp till att bli en harmonisk individ. Du får kunskaper om hundägarens skyldigheter och hur du kan sköta din hund.
Innehåll: Låta ekipagen arbeta med relationen hund/ägare, hur valpen lär sig och hur valpen kan aktiveras

Unghundskurs (från 6 månader till 15 månader)

Kursen vänder sig till dig som ännu inte gått någon kurs med din hund.
Syfte: bygga en bra relation med hunden. Lära hunden att kontakt lönar sig
Innehåll: kontaktövningar, koppelpromenad, inkallningar, passivitet, sitt/ligg, belöningar, möte med andra hundar.

Fortsättningskurs

En kurs för dig som redan gått en hundkurs och vill lära dig mer om träning med hund.
Syfte: bygga på relationen mellan förare och hund.
Innehåll: olika sätt att belöna hunden, inkallningar, möte med andra hundar, koppelpromenad och löshundsträning

Rallylydnad

Denna kurs förutsätter en god allmänlydnad för att du som förare ska få ut så mycket som möjligt av kursen.
Syfte: få en relation med sin hund genom att lära och leda hunden med både ord och gester (prata och gestikulera med hunden)
Innehåll: olika lydnadsmoment som utförs på en bana med skyltar som talar om var och vilka moment som ska utföras. Vi blandar de olika klasserna (det finns fyra klasser) i denna grupp och lär av varandra.

Specialsök

Inga förkunskaper krävs.
Syfte: hunden lär sig att arbeta på egen hand och blir mentalt trött genom att använda sin nos.
Innehåll: Hunden får lära sig att leta efter doften som ni bestämt att hunden ska leta efter. I denna kurs letar hunden efter kong i urvalsbanor, line ups samt söka inomhus och utomhus.