Kursinfo

Grundkurser

Här beskrivs de grundkurser vi erbjuder. Kurserna innehåller grundläggande lydnad som är lämpligt att ha genomgått för  att fortsätta i specialkurser inom lydnad, bruks, agility eller rallylydnad.
Kontakta Stina Rodenstam om du har frågor eller vill ha mer info om kurserna: simbk@simbk.se. Varmt välkommen att gå kurs hos oss!

Fika finns att köpa i klubbstugan i pausen!

Krav för kursdeltagande: Alla hundar som ska gå kurs i Svenska Brukshundklubben måste vara  id-märkta med chips eller tatuering samt vaccinerade mot valpsjuka!

Valpkurs (3-6 månader)

En kurs med enbart valpar
Syfte: Ge dig som hundägare redskapen för att träna och uppfostra din valp till att bli en harmonisk individ. Du får kunskaper om hundägarens skyldigheter och hur du kan sköta din hund.
Innehåll: Låta ekipagen arbeta med relationen hund/ägare, hur valpen lär sig och hur valpen kan aktiveras

Unghundskurs (från 6 månader till 15 månader)

Kursen vänder sig till dig som ännu inte gått någon kurs med din hund.
Syfte: bygga en bra relation med hunden. Lära hunden att kontakt lönar sig
Innehåll: kontaktövningar, koppelpromenad, inkallningar, passivitet, sitt/ligg, belöningar, möte med andra hundar.

Fortsättningskurs

En kurs för dig som redan gått en hundkurs och vill lära dig mer om träning med hund.
Syfte: bygga på relationen mellan förare och hund.
Innehåll: olika sätt att belöna hunden, inkallningar, möte med andra hundar, koppelpromenad och löshundsträning

Rallylydnad

Denna kurs förutsätter en god allmänlydnad för att du som förare ska få ut så mycket som möjligt av kursen.
Syfte: få en relation med sin hund genom att lära och leda hunden med både ord och gester (prata och gestikulera med hunden)
Innehåll: olika lydnadsmoment som utförs på en bana med skyltar som talar om var och vilka moment som ska utföras. Vi blandar de olika klasserna (det finns fyra klasser) i denna grupp och lär av varandra.

Specialsök

Inga förkunskaper krävs.
Syfte: hunden lär sig att arbeta på egen hand och blir mentalt trött genom att använda sin nos.
Innehåll: Hunden får lära sig att leta efter doften som ni bestämt att hunden ska leta after. I denna kurs letar hunden efter kong i urvalsbanor, line ups samt söka inomhus och utomhus.