God jul tillönskas alla hundvänner

Hej alla fantastiska hundmänniskor som antingen tillhör, har tillhört eller tänker tillhöra vår klubb! Ett år med både framgångar och motgångar har gått till ända och nu ser vi fram emot nästa år, 2019, och hoppas att vi skall ha ett riktigt roligt år tillsammans i vår klubb.

Nu är det tänkt att jag, enligt sedvanlig tradition vid årsavslut, skall ta fram litet tänkvärda ord och förnuftigt mana till eftertanke. Men eftersom jag av många är känd som en något disträ och tankspridd person så tänker jag inte göra det! Jag kommer ju helt enkelt bara ihåg de riktigt bra och roliga sakerna som jag upplevt på klubben. Det har varit roligt att komma tillbaka till klubben efter mitt långa uppehåll. Jag har, på grund av allergi i familjen, inte längre någon hund och har inte haft på många år och det är därför jag så gärna klappar runt bland alla era älsklingar. Även om jag inte har någon hund kan jag ju hjälpa till med mycket annat, som att sitta i styrelsen, vara medhjälpare på kurser, hjälpa till med fika, tävlingar, klubbstädningar och att dra om elledningar runt planerna, för att inte tala om fikandet och korvgrillningarna som brukar avsluta äventyren. Alltsammans är väldigt roligt, båda att åter lära känna gamla bekantingar och att snappa upp nya sätt att träna och umgås med sin hund. Det är något alla skulle testa, att komma en av gångerna och vara med och ha kul!

Jag och många med mig tycker det är roligt att se hur nya verksamheter kommer in på klubben och eftersom jag är nyfiken så lånade jag en valp på en träff och fick prova på. Till och med jag lyckades! Nej, det var inte ju helt sant – valpen, vars koppel jag höll i, lyckades! Men jag fixade att säga SÖÖÖÖK precis rätt en av gångerna!

Något som blivit uppskattat är det nya försöket med tisdagsträningar, för att inte tala om våra nya tillfällen att träna mitt på ljusan dag på torsdagarna! Vi har också haft en del träningskurser i våra olika grupper och aktiviteter på klubben det här året och jag tror och hoppas att det har funnits något för alla, oavsett intresse, inriktning, nivå och ambition.

Vi i styrelsen har under året och med vägledning av Peter Rimsby (Tack Peter för all din tid, dina kloka ord och supporting), lagt en hel del timmar på att grunna på hur ni medlemmar vill att vår klubb ska vara om några år. Vad vill vi få ut av den? Hur vill vi att vår verksamhet skall se ut? Hur kommer vi dit tillsammans?

Som ni ser har vi mycket roligt att göra tillsammans nästa år, både med vår klubb och med alla aktiviteter som ligger framför oss. Vi i styrelsen önskar er alla en god jul och ett riktigt gott nytt år med era hundar, träningar, tävlingar och andra aktiviteter. Vi vill också tacka alla funktionärer som gjort året möjligt och för att vi fått uppleva det här året tillsammans med er och ser fram emot 2019 tillsammans med er alla!

Väl mött på årsmötet den 12 februari!

Styrelsen / Ingela, ordförande