Välj rätt spår – anmäl dig till vår spårkurs (den passar alla)

Välkommen på kurs. Vill du lära din hund att spåra eller lära den att spåra bättre än vad den redan kan? Efter nyår startar vi en spårkurs. En härlig start på året att komma ut i skog och på fält med sin bästa vän och låta den arbeta med sin fantastiska nos. Kursen passar alla hundar oavsett ras och oavsett om de spårat eller inte förut. Spåren anpassas efter varje ekipage.

Du kan läsa mer om att spåra med hund på SBK:s hemsida.

Vad: En kurs som passar alla. Kursen är för dig som vill lära dig grunderna i att spåra med hund eller för dig som redan spårat ett litet tag, till exempel om du gått vår tidigare spårkurs. Instruktören anpassa spåret efter dina förkunskaper. Spår är en bruksgren där hunden följer den vittring som avgetts efter att en gått i terrängen. I spåret ska hunden (när den förstått spårarbetet) även markera utlagda apporter (träpinnar).
När:  Kursen börjar i januari, 2021 och kommer att hållas på lördagar eller söndagar. Exakta datum och klockslag fastställs då vi vet mer om vilka restriktioner vi (med anledningen av coronapandemin) har att förhålla oss till i början av detta år.
Plats: Meddelas i god tid av instruktören.
Max antal deltagare:
Pris:  900 kr + eventuell medlemsavgift
Instruktör:
Birgitta Wallin + Helena Jönsson
Anmälan:
Görs via formuläret under fliken “kurser”
Övrigt:
Observera att Simrishamns Brukshundklubb följer Svenska Kennelklubbens (SKK) och Svenska Brukshundklubbens (SBK) samt Folkhälsomyndighetens direktiv gällande covid-19.